dinsdag 1 maart 2011

Orange chicken, Oranje kip (day 6)


Marne really is a great cook!!! So I wrote down one of her recipes so we can share them with you. Although I must say the recipe is originally from Alayne, Marne's (quilt)friend, she is also a great cook as well, and Jacqueline is, she made us very good ginger cookies. Yeah I'm having a hard time here, surrounded by great cooks. How do they do it?

Recipe for 4 people (in dutch and english) 1 pound of chicken
1/2 package dry onion soup,
4-5 ounces jam (yellow jam, like abricot, peach or ananas)
4-5 ounces salad dressing based on tomatoes (Catalina or Russia)

500-600 gram kip
1/2 half pakje uiensoep
150 ml jam (abrikozen, perzik of ananas)
150 ml sladressing (met als basis tomaten)

Brown the chicken in the frypan.
Preheat the oven: 350F.
Put the chicken in the baking dish (ovenschotel).
Mix up the jam, onion soup and dressing. Pour it over the chicken. .
Cover and bake for 30 minutes.
After 30 minutes remove the cover and then leave it for 10 minutes more in the oven.

Oven voorverwarmen op 180 C.
Kip aanbraden in de koekenpan.
Meng de overige ingredienten, giet het over de kip.
Dek de ovenschaal af, en bak de kip gedurende 30 minuten in de oven. Haal de deksel of het aluminiumfolie van de ovenschaal, en bak de kip nog 10 minuten in de oven.

Served with noodles or rice. Eet smakelijk. Bon Appetit.

1 opmerking:

Jossie zei

Kom even een bezoekje brengen. Marne schreef dat jij de betere fotograaf bent. Wat hebben jullie het gezellig daar in Seattle. En geen seconde verveling begrijp ik. Leuk om al die foto's te zien. Veel plezier nog en geniet vooral met volle teugen! Groetjes, ook aan Marne.
Jossie